Gebelikte Çikolata Yemek

Çikolata içerdiği bazı maddeler sebebiyle insan bedeni üzerinde çeşitli etkilere sahiptir ve bu etkiler uzun yıllardır araştırmalara konu olmuştur. Gebelik üzerine yapılan çalışmalar gebelik esnasında çikolata tüketmenin gebelikte yüksek tansiyon ve gebelik zehirlenmesi gibi durumların yaşanma ihtimalini azalttığı tespit edilmiştir.

Gebelikte Çikolata Yenebilir mi?

Çikolata içerdiği bazı maddeler sebebiyle insan bedeni üzerinde çeşitli etkilere sahiptir ve bu etkiler uzun yıllardır araştırmalara konu olmuştur. 

Gebelikte çikolata yemenin faydaları nelerdir?

Gebelik üzerine yapılan çalışmalar gebelik esnasında çikolata tüketmenin gebelikte yüksek tansiyon ve gebelik zehirlenmesi gibi durumların yaşanma ihtimalini azalttığı tespit edilmiştir. Bunun sebebi ise özellikle bitter çikolatada bulunan teobromin maddesinin bebek kordon kanında teobromin düzeyini arttırması, bunun da gebelikte yüksek tansiyon yaşanması ihtimalini azaltmasıdır. 

Gebelik esnasında özellikle bitter çikolatanın fazla aşırıya kaçmadan az miktarda tüketilmesinin (haftada 2-3) faydaları olabilmektedir. Ancak aşırı miktarda çikolata tüketmek aşırı kalori alımına sebep olarak kilo alımına neden olabilir. 

Ayrıca çikolata mutluluk hormonu serotonini arttırarak annenin duygu durumu üzerinde olumlu etki yapar. 

Çikolata, kahve ve kola gibi yiyecek ve içeceklerde bulunan kafein maddesi aşırı tüketim halinde düşük veya erken doğumlara neden olabileceğinden bunları az miktarda tüketmek tavsiye edilmektedir.


Benzer Yazılar

Daha yeni Daha eski