Cinsiyet Testi

Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti 16-20’nci haftalarda ultrason muayenesinde büyük oranda belirlenebilir.

Cinsiyet Testi Nedir?

Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti 16-20’nci haftalarda ultrason muayenesinde büyük oranda belirlenebilir. Gelişmiş ultrason cihazları ile bu haftalar 13-15’nci haftaya kadar düşebilir.

Bazı ülkelerde annenin evde idrarı ile yapabildiği cinsiyet belirleme testleri olmasına rağmen bazı ülkelerde bu testler yasaklanmıştır. Bu testler ile gebeliğin 10’ncu haftası gibi erken bir dönemde bebeğin cinsiyeti yüzde 80 oranında belirlenebilmektedir. Sabah test kabına annenin ilk idrarı eklenerek 10 dakikada sonuç alınabilmektedir. 10 dakika sonunda şişedeki renk yeşilimsi ise erkek, turuncu ise kız manasına gelmektedir.

Bebeğin cinsiyeti gebelik döneminde çiftlerin ilk ve en çok merak ettiği konudur. Cinsiyetin erken belirlenmesi çiftleri mutlu etmektedir ancak bazı durumlarda bu sakıncalı olabilir. Mesela, istemediği cinsiyeti öğrenen bir çift gebeliği kürtaj ile sonlandırmak isteyebilir.

Testin bir yararı da cinsiyete bağlı olarak bebeğe geçen kalıtsal hastalıklar konusunda olabilir. Bazı çiftlerin genetik olarak sadece kız veya sadece erkek çocuklarında genetik hastalıklar meydana gelmektedir. Böyle durumlarda çiftler cinsiyeti erkenden öğrenerek gebeliği aldırmak veya devam ettirmek isteyebilirler. Ancak unutulmamalı ki doğada her konuda olduğu gibi cinsiyet konusunda da mükemmel bir "denge" vardır ve doğadaki hiçbir dengeye müdahale etmek doğru değildir. Bundan dolayı erken cinsiyet belirlenmesine bağlı olarak gebeliğin sonlandırılmasını çoğu uzmanlarca önerilmemektedir.


Benzer Yazılar

Daha yeni Daha eski