Gebelikte Bol Su İçmenin Önemi

Gün boyu yeterli miktarda su tüketilmesi sadece gebelere değil herkese önerilmektedir.

Gebelikte Ne Kadar Su İçmeli?

Gün boyu yeterli miktarda su tüketilmesi sadece gebelere değil herkese önerilmektedir. Ancak gebeliğin getirmiş olduğu özel durumdan dolayı bedenin su ihtiyacı arttığından, anne adaylarının diğer insanlardan daha fazla su tüketmemesi gebeliğin ve bebeğin durumunu etkiler.

Yaz aylarında miktarı arttırmak koşuluyla normal bir anne adayının günde ortalama 10 bardak suya ihtiyacı olur. Çay, kahve, kola gibi içecekler her ne kadar su ihtiva etseler de, içlerinde bulunan kafeinden, içerdikleri kaloriden ve idrar yapımını arttırmalarından dolayı gebelikte fazla alınmaları önerilmez. Mümkünse su tüketimi sadece su ile yapılmalıdır.

Gebelikte susuz kalmanın zararları nelerdir?

Gebenin susuz kalması rahimde kasılmalara, sancı, karın ağrısı, idrar yolu enfeksiyonu, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kramp gibi sıkıntılara neden olur.

Yeterinde su alıp almadığınızı anlamanın en kısa yolu idrar renginize bakmaktır. "Eğer idrarınızın rengi koyu ise az su içtiğiniz manasına gelir, idrarınızın rengi açıksa bol su tüketmişsinizdir."

Gebeliğin neden olduğu kilo alımından dolayı zaman zaman yerinizden kalkarak su içmeye gitmek zor gelebilir. Bu sebeple yanınızda daima bir su şişesi taşımak size faydalı olacaktır.

Gebelikte bol su içmenin faydaları nelerdir?

Daha yeni Daha eski