Kaybolan İkiz Sendromu

Gebeliğin ilk haftalarında, ultrason ile ikiz gebelik görülmesine rağmen, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde, gebelik keselerinden biri sebebi bilinmeyen bir şekilde kaybolarak, gebeliği tekiz gebeliğe düşürebilir.

Kaybolan İkiz Sendromu Nedir?

Gebeliğin ilk haftalarında, ultrason ile ikiz gebelik görülmesine rağmen, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde, gebelik keselerinden biri sebebi bilinmeyen bir şekilde kaybolarak, gebeliği tekiz gebeliğe düşürebilir. Bu olaya kaybolan ikiz sendromu denir. Sık rastlanan bir durumdur ve yapılan bir araştırmada, gebeliğin 6-12’nci haftalarında ultrason ile takip edilen 549 ikiz gebelikten %36’sında gebelik keselerinden birinin kaybolduğu görülmüştür. Bu sebeple, gebeliğin başlangıcında ikiz anne ve baba adaylarına böyle bir ihtimalden bahsederek, ikiz doğum olacak fikrine şartlanmamaları sağlanmalıdır.

Anne adayı karnındaki bu olayı fark etmez veya anne adayında veya gebelikte genellikle bir sıkıntıya sebep olmaz. Olay gebeliğin henüz çok erken haftalarında gerçekleştiği için diğer bebek için tehlike yaratmaz.


Benzer Yazılar

Daha yeni Daha eski