Gebelikte Antibiyotik Kullanımı

Gebelik esnasında, idrar yolu enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları, diş tedavileri, sinüzit, apse ve ishal gibi nedenlerden dolayı, anne ve bebek için zararsız veya en az zararlı antibiyotiklerin kullanımına, söz konusu hastalığın uzmanı veya kadın doğum uzmanı birlikte karar vermelidirler.

Gebelikte Antibiyotik Kullanılır mı?

Gebelik esnasında, idrar yolu enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları, diş tedavileri, sinüzit, apse ve ishal gibi nedenlerden dolayı, anne ve bebek için zararsız veya en az zararlı antibiyotiklerin kullanımına, söz konusu hastalığın uzmanı veya kadın doğum uzmanı birlikte karar vermelidirler. Bazı antibiyotiklerin gebelik için belli oranda zararlı olma ihtimali olsa da, eğer annenin söz konusu antibiyotiği kullanmaması, kendisi, gebelik veya bebek için daha büyük problemler ve sıkıntılar doğuracaksa, doktorunuz antibiyotiklerin kullanılmasına onay verebilir.

Gebelik döneminiz boyunca eş, dost, akraba, komşu veya arkadaş tavsiyesi ile asla antibiyotik veya başka ilaç kullanmayınız, ilaçların prospektüsünde gebeler için sakıncalı olmadığı yazsa bile, kesinlikle doktorunuza danışmadan içmeyiniz. Unutmayın ki her gebelik aynı değildir. Daha önceki gebeliğinizde kullandığınız ilaç iyi gelse de son gebeliğinizde sıkıntılara yol açabilir veya arkadaşınızın gebeliğinde iyi gelen ilaç sizin veya bebeğinizin geri dönülemez şekilde zarar görmesine sebep olabilir.


Benzer Yazılar

Daha yeni Daha eski