Normal Doğumdan Sonra Cinsel İlişki

Normal doğumdan sonra (dikiş olsa da olmasa da) cinsel ilişki için 4-6 arasında bir zaman geçmesi normal olarak kabul edilse de, bu süreden önce, ilişkiye girilmesinin anne veya baba için herhangi bir tehlikesi olmaz.

Normal Doğumdan Sonra Cinsel İlişki

Normal doğum sonrasında cinsel ilişkide ağrı olur mu?

Normal doğumdan sonra (dikiş olsa da olmasa da) cinsel ilişki için 4-6 arasında bir zaman geçmesi normal olarak kabul edilse de, bu süreden önce, ilişkiye girilmesinin anne veya baba için herhangi bir tehlikesi olmaz. Ancak, anne bedeni ve vajinası henüz tam olarak eski haline dönmediğinden ilişki esnasında çiftler bazı rahatsızlıklar hissedebilir. Özellikle vajinada dikişi olan annelerin iyileşmesi 2 hafta kadar zaman aldığından, bu süreden önce ilişkiye girilmesi annede aşırı acı ve ağrıya neden olabilir.

Doğum sonrası birkaç ay vajinada kuruluk olması normaldir ve bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa cinsel ilişki amaçlı satılan kayganlaştırıcı ürünleri kullanabilirsiniz.

Lohusa iken ilişkiye girmek anne sütünü azaltır mı?

Cinsel ilişkiye girmek veya sevişmek anne sütünü azaltmaz ancak ilişki annenin acı duymasına neden olabilir.

Normal doğum yapanlarda ilişkide kanama normal mi?

Normal doğum yapan bir kadında doğumdan sonraki haftalarda ilişki sırasında veya ilişkiden sonra kanama veya kahverengi lekelenme, akıntı olması normaldir. Ancak lohusalık dönemi bittikten sonra yani 6 hafta süre geçtikten sonra olmaması gerekir ve bu dönemden sonra hala ilişkide kanama veya lekelenme oluyorsa doktor muayenesi gerekir.

Normal doğum sonrası ilişkide dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Doğum sonrası özellikle emziren annelerde prolaktin hormonuna bağlı vajinada kuruluk olabileceğinden kayganlaştırıcı jeller kullanılabilir.
  • Eğer kötü kokulu akıntı ve kaşıntı varsa vajinada enfeksiyon (iltihap) gelişmiş olabilir ve kadının ilişkide acı duymasına neden olur.
  • Lohusa annenin ilişki sonrasında vajinanın içini su veya herhangi bir madde işe temizlemeye çalışması, vajinanın doğal dengesini bozarak enfeksiyona neden olabilir.

Doğumdan sonra ilişkiye girenlerde hamile kalma riski var mıdır?

Normal doğum veya sezaryenden sonra özellikle çok sık emzirmeyenlerde cinsel ilişki ile tekrar gebelik oluşma riski vardır. Adetlerin henüz başlamamış olması yanıltmamalıdır. 


Benzer Yazılar

Daha yeni Daha eski