Doğumsal Anomaliler

Yenidoğan  bebeklerin yaklaşık %3-5’inde bazı anomalilikler olabilir ve günümüz teknolojisi ile bunların bir kısmı henüz bebek doğmadan tespit edilerek, doğacak bebeğin günlük yaşamını imkânsız hale getirecek sıkıntılara sahip olan bebeklerin doğmasına izin vermeden annenin gebeliği sonlandırılabilir.

Doğumsal Anomaliler Nelerdir?

Yenidoğan  bebeklerin yaklaşık %3-5’inde bazı anomalilikler olabilir ve günümüz teknolojisi ile bunların bir kısmı henüz bebek doğmadan tespit edilerek, doğacak bebeğin günlük yaşamını imkânsız hale getirecek sıkıntılara sahip olan bebeklerin doğmasına izin vermeden annenin gebeliği sonlandırılabilir. 

Doğumsal anomali riski olan anneler kimlerdir?

  • 35 yaş üstündeki anneler 
  • Gebelik esnasında bazı ilaçların kullanılması 
  • Önceki çocuklarda doğumsal bozuklukların olması 
  • Ailede veya kişisel doğum bozukluklarına sahip olmak. 

Yine de tüm problemlerin anne karnında tespit edilebilmesi hem imkansız hem de gereksizdir. Çünkü bu problemlerin önemli bir bölümü herhangi bir sıkıntı yaratmayan ve düzeltilebilir problemlerdir. Buradaki temel prensip, ultrason yardımıyla, bebeğin doğumundan sonraki hayatında yaşamını imkansız hale getirebilecek sıkıntıların tespit edilerek, ailesinin mümkün olduğunca az yıpranmasını sağlamaktır.

Doğumsal anomalilerin bazıları aşağıdadır:

Daha yeni Daha eski